onsdag den 24. august 2011

Bad efter gymnastik.......

Så er vi stødt på det første lille dilemma i skolen.
 Det er sådan at skolen altid har været vant til at pigerne og drengene går i bad sammen efter gymnastik.
Det er helt iorden for mig, men det er det IKKE for Julie. Julie har de sidste par måneder herhjemme været meget blufærdig når hun skulle i bad. Ingen og slet ikke far må komme til at gå der ud, når hun er i bad.

Julie spurgte igår, da jeg pakkede gymnatiktaske, om hvordan det var med badet, om de alle skulle bade sammen,? og det kunne jeg kun bekræfte, hvilket hun blev meget ked af.

I går aftes var vi så til det 1. forældremøde, hvor det blev taget op. Jeg bidrog med min oplevelse af Julies reaktion, kun et par andre forældre havde samme problem. Enden på det blev, at vi ser hvordan det går.

Julie var meget ked af det til morgen, og ville ikke i skole. Jeg snakkede med læren da vi kom i skole, og hun sagde hun også syntes de skulle bade hver for sig. Hun kunne ikke alene ændre det, havde inspektøren meddelt, det skulle op på lærer møde. For det var så en af skolens kulturer der skulle ændres....

Er spændt på at høre hvordan det er gået.

Men er det ikke vigtigt at respektere børns grænser, og blufærdighed ??

Hvordan er det på jeres børns skoler ????.


5 kommentarer:

 1. Hej Elisa!

  Der må jeg nok sige, at jeg godt forstår din datter. Faktisk kan jeg selv huske den der blufærdighed i den alder...... Jeg synes det er synd for hende, hvis hun skal tvinges til at bade med alle. På min søns skole bader de hver for sig. Var det ikke noget man kunne tage op med skolebestyrelsen???

  Kh Christina

  SvarSlet
 2. På den lille skole, hvor jeg arbejder, har vi kun et fælles omklædningsrum, men jeg sender drenge og piger i bad på skift, så må man lave en aktivitet til de der venter.

  SvarSlet
 3. Hej Elisa

  Jeg ville enlig bare ønske dig tillykke med at du har vundet den fine Give Away på Susis blog. Jeg synes du har en dejlig blog og vil gerne følge den.

  Jeg kan mærke at jeg faktisk blev lidt frustreret på dine og dit barns vegne da jeg læst indlægget om jeres skole og fælles bad.

  Jeg synes at du selv skal gå videre med det til skole lederen, for din pige og nogle andre fra klassen synes jo det er ubehageligt. Når vores børn blive lidt ældre så sig vi til dem at det er vigtigt at de lytter til hvad de vil med deres krop og det er vigtig at de siger fra, men hvad lære vi så vores børn nu, at det er okay at overskride ens blufærdighed.

  Jeg er sikker på at skolen sagtens kan se det og kan finde en løsning på dette. Gå ind på skolen hjemmeside og læs skolens målsætning, så vil du se og høre at de respektere dit barn.

  Jeg er altså normalt ikke en pige der går til Kamp :-) og har ikke selv haft problemer i denne retning. Men jeg synes det er vigtig at vi lytter til dit barn i denne situation her.

  Kan du ha en skøn weekend Annette

  SvarSlet
 4. Jeg synes det er at overskride børns grænser i høj grad! Jeg ville aldrig tvinge min datter til det. Så håber I finder en løsning alle kan leve med :-)
  Jette / Villa Ko

  SvarSlet
 5. Uuh ha! Kan godt selv huske hvor ubehageligt jeg synes det var dengang. Det har egentlig tit undret mig sidenhen at der stadig er fællesbad når man er i den alder. Men det er måske heller ikke alle der synes det er grænseoverskridende..
  Synes helt klart også du skal tage det op med ledelsen! :o)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...